Introducere


Coperta

Compania Advanced Nutrigenomics LLC a fost fondată în anul 2014 cu scopul de a oferi produse și servicii nutrigenetice. Această inițiativă este consecința faptului că, deși există deja un progres științific semnificativ în domeniul nutrigeneticii, testele nutrigenetice existente deja pe piață sunt de slabă calitate iar soluțiile oferite sunt, în cele mai multe cazuri, fără acoperire științifică robustă.

 

Beneficiind de experiența considerabilă pe care fondatorul companiei, împreună cu colegii săi, o au în domeniul cercetării nutrigenetice, Advanced Nutrigenomics a conceput o combinație de teste nutrigenetice pe baza unei noi paradigme validate de existența studiilor epidemiologice cuprinzând populații caucaziene din Europa sau America de Nord.

 

Testul Advanced NGx este un test genetic care furnizează informații, validate științific, cu privire la:

  • Variațiile genetice care definesc necesarul de nutrienți pentru adulții sănătoși;
  • Variații genetice la femeile însărcinate, și care sunt relevante pentru caracterizarea nevoilor nutritive în sarcină și lactație, cu scopul reducerii riscurilor anomaliilor de dezvoltare fetală și postnatală;
  • Variații genetice asociate cu numeroase riscuri metabolice, și pentru care există soluții de management nutrițional;
  • Variații genetice cauzale anumitor boli metabolice/boli genetice rare;
  • Variații genetice asociate cu managementul unor tratamente medicale (teste farmacogenetice);
  • Variații genetice de interes pentru managementul nutrițional al persoanelor active fizic/sportivilor;
  • Teste de screening genetic al unor mutații asociate unor boli grave cum ar fi anumite neoplasme cu asociere genetică (BRCA1/BRCA2), fibroza chistică, etc.

Mai multe informații pentru public și specialiști pot fi citite aici: Advanced NGx